sigla
invest ideile


HELLENIC EXCHANGES Group este operatorul care ofera servicii pentru piata de capital greceasca, atât pe piata la vedere, cât si a derivatelor. HELEX executa operatiuni de decontare-compensare a tranzactiilor, servicii de registru a instrumentelor financiare si furnizeaza solutii complete IT pentru piata de capital, sustinând dezvoltarea culturii investitionale în Grecia.

Detalii

SC Sibex - Sibiu Stock Exchange SA

Ovidiu Petru este Directorul General al bursei din Sibiu din anul 2012.
Ovidiu s-a alaturat echipei Sibex înca din anul 2010, ocupând anterior pozitia de Director General Adjunct si Director Marketing.
Cu o experienta de aproape 8 ani in piata de capital româneasca, Ovidiu si-a început activitatea în acest domeniu ca broker.
Ovidiu Petru este licentiat în economie, absolvind Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu.

Detalii

Dimitris Karaiskakis s-a nascut în anul 1964 la Patras si este absolvent al Universitatii din Patras – Facultatea de Informatica si Calculatoare.
În anul 1986 devine parte integranta a Institutului de Tehnologie IT (http://www.cti.gr/), unde s-a implicat în proiecte de dezvoltare software si arhitectura software.
În calitate de Asistent Manager de Proiect si Manager Tehnic, s-a implicat în proiectul de consultanta manageriala pentru implementarea planului de afaceri ATHEX în programul "Kleisthenis" (1995-1997), ce a rezultat în achizitii publice internationale de succes, efectuate cu scopul modernizarii infrastructurii informationale a ATHEX.
În luna mai a anului 1997 a fost angajat de catre compania IT, ATHEX - Systems Development and Support House of Capital Market (ASYK), însarcinat cu coordonarea proiectelor de dezvoltare de pe piata de capital greceasca, cel mai important punct de referinta fiind implementarea sistemului electronic de tranzactionare (OASIS) si crearea pietei derivatelor.
În iunie 2000 a fost promovat ca Manager General al companiei, iar în momentul înfiintarii HELEX, ocupa rolul de membru activ al echipei de management. De asemenea a fost si membru al “Board of Directors of the Athens Derivatives Exchange Clearing House (ADECH)” si “FORTHe-com”.
În aprilie 2005 a devenit director al departamentului “Technological Systems and Services” din cadrul grupului, coordonând si luând parte la proiecte importante ca: noul centru de date din cadrul grupului, dezvoltarea platformei comune ATHEX-CSE si separarea serviciilor de clearing, precum si reglementarea si înregistrarea serviciilor din cadrul HELEX Group.
În ianuarie 2011 a ocupat postul de Chief Operations Officer, devenind astfel responsabil cu coordonarea si supervizarea centrala a tuturor departamentelor de dezvoltare operationala si de productie, din cadrul grupului.

Detalii

Adrian Ciudin este Directorul General Adjunct al bursei sibiene avand o experienta de 14 ani in piata de capital. Si-a inceput activitatea pe piata de capital ca trader ring.
Anterior a ocupat pozitia de Director Tranzactii in cadrul SSIF Carpatica Invest, Sibiu.
Adrian este de profesie economist, a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Economice în cadrul Universitatii Lucian Blaga Sibiu si un master in Managementul Sistemelor Integrate din cadrul Facultatii de Inginerie, Universitatea Lucian Blaga, Sibiu
www.sibex.ro

www.helex.gr